Warga Ameth 

 

De spits in deze rubriek wordt afgebeten door Ronne Mairuhu. Hij is dit voorjaar gepromoveerd In Semarang, Indonesia, en deze opmerkelijke prestatie verdient het te worden toegelicht met een korte beschrijving van de studie inspanningen die hem daar gebracht hebben:
Albert (Ronne) Mairuhu, oudste zoon van Elly de Wild en Willem Mairuhu, werd geboren op 1 augustus 1973 te Doetinchem.
Hij deed in 1991 het eindexamen Atheneum aan het Kennemer Lyceum te Overveen en in hetzelfde jaar werd een start gemaakt met de studie Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam.
 
Tijdens de studie was hij betrokken bij verschillende wetenschappelijke onderzoeken waaronder het promotieonderzoek van dr. E. van Gorp, over knokkelkoorts of Dengue. Hiervoor verbleef hij in de periode 1995 – 1996 enkele maanden in Semarang, Indonesia.
In 1999 werd het artsexamen behaald en volgde een aanstelling als arts assistent op de afdeling Interne Geneeskunde in het Slotervaartziekenhuis. Sinds 2005 volgt hij de opleiding tot  internist in het Slotervaartziekenhuis en het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam.
In 2000 begon hij bovendien aan zijn promotieonderzoek, dat resulteerde in zijn dissertatie “Studies on clinical and pathophysiological aspects of Dengue virus infection”.
In september 2006 is hij gepromoveerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
In mei 2008 is hij cum laude gepromoveerd aan de Universitas Diponegoro te Semarang (klik hier voor een bericht uit Suara Merdeka, 16 mei 2008).
Vanaf januari 2009 tot oktober 2010 heeft hij wetenschappelijk onderzoek gedaan in het Beth Israel ziekenhuis in Boston, USA. Dit ziekenhuis is gelieerd aan de Harvard University.